Verslag 't GOY JO19-1 - AURORA JO19-1

Zaterdag  10 december 2022 (Competitie)

Logo Goy  4 - 2

Logo AURORA kleur 1 klein

V.V. 't GOY JO19-1 vs AURORA JO19-1
 17e en 44e 1e helft
 2e Ilaj
Ruststand                                            2 - 1
50e en 89 2e helft
84e Ilaj
Eindstand 4 -  2

JO19 GAAT MET FIKSE KATER DE WINTERSTOP IN!!:

De laatste wedstrijd voor de winterstop wilden onze mannuh goed afsluiten tegen de buren uit T Goy. T Goy, stond onderaan en had pas een keer gewonnen. Niet dat er sprake was van onderschatting, maar dat was de situatie vooraf. Wij wilden de aansluiting bovenin houden dus wilden we de drie punten mee naar huis nemen. David en Lucas waren er niet. Steven was erbij en verder waren we dus compleet.

De wedstrijd was verzet naar drie uur en ook exact om drie uur werd er afgetrapt. Wij kwamen vliegend uit de startblokken. Omdat Steven erbij was, kon Ilaj op zijn favoriete plek starten en dat hebben ze bij T Goy geweten. We konden gelijk hoog druk zetten en het was Ilaj die direct zijn stempel op de wedstrijd drukte. Met een knappe individuele actie wist hij de rechtsback uit te spelen en ging alleen af op het doel. Zijn uithaal was snoeihard en zo stonden we binnen twee minuten spelen al op een 0-1 voorsprong. Het was vanmiddag ijskoud, maar na deze bliksemstart gingen we er eens goed voor zitten aan de kant, op weg naar mogelijk een monsterscore.
Bij t Goy, waren ze aardig de weg kwijt in deze openingsfase en zij kwamen dan ook niet aan voetballen toe. Het was van onze kant echt vol gas en T Goy had alles nodig om ons af te stoppen. Met vlot en goed combinatievoetbal zetten wij de gastheren vast en het was wachten op de volgende treffer. Na een paar keer de paal geraakt te hebben en goede ingrepen door de keeper was het T Goy dat er na ruim een kwartier voor het eerst over rechts uit kwam en tot onze verbazing met deze actie direct wist te scoren. Door onoplettendheid achterin, kon de rechtsbuiten uithalen en zo de gelijkmaker binnen schieten geheel tegen de verhouding in. Na dit tikkie, gingen wij gewoon door met waar we al een tijd mee bezig waren. De ene na de andere aanval volgde elkaar op, maar steeds was het de keeper of een verdediger die een doelpunt wist te voorkomen. Het was zeker tot aan de rust een van onze beste wedstrijden maar de bal ging er maar niet in. Tot overmaat van ramp, kwam T Goy er nog een keer uit vlak voor de rust en ook uit deze counter wisten ze te scoren. Zo gingen wij met een 2-1 ruststand aan de thee. Het leek wel een kopie van de wedstrijd bij Sporting uit. Ook daar waren wij dominant, maar ook daar lieten we de punten achter in Utrecht. Nu hadden we nog een hele tweede helft om het tij te keren en dat waren wij dan ook van plan.

De tweede helft kwam alleen Sverre voor Matti in het veld, de rest bleef dus ongewijzigd. We starten weer goed en hadden in de eerste minuten al gelijk moeten maken. Maar binnen vijf minuten in de tweede helft counterde T Goy er weer eens uit en nu was het weer onoplettendheid achterin en kon weer hun rechtsbuiten alleen op de keeper af om de derde voor T Goy te maken. Onvoorstelbaar hoe wij de doelpunten weggeven. T Goy verdedigde als echte kerels zaten er de hele wedstrijd kort op en vooral dat zorgde ervoor dat wij niet tot scoren kwamen ondanks het enorme overwicht. Je kan aanvallen tot je erbij neer valt, maar als het achterin dan zo lek als een mandje is en er niet bovenop geklapt wordt, is het vechten tegen de bierkaai zoals dat heet.
Deze derde tegentreffer frustreerde het team enorm, maar beter gingen ze er niet van voetballen. Bovendien werd het ook vrij snel schemerig omdat we toch wat laat waren begonnen en ook vanwege het bewolkte druilerige weer. Dat kwam ook de precisie niet ten goede. Met nog bijna een half uur te spelen, besloten we maar om dit laatste deel, met alle risico’s van dien, één op één te gaan spelen. Chris ging eraf en Lars ging voorin spelen als extra spits. Nu was het vooral in de counter extra oppassen natuurlijk, maar een andere optie was er vanmiddag niet. Het was ook alleen nog maar lange likken naar voren en hopen dat de bal een keer goed zou vallen, want T Goy had inmiddels, heel begrijpelijk, de bus geparkeerd om de drie punten thuis te houden. Het was Boris, vlak voor langs, Steven ook naast Ilay voorlangs en op de paal maar de bal ging er maar niet in. Aan de inzet lag het echt niet vandaag, het was meer de alertheid, vooral bij de tegentreffers en de pech die we voorin hadden dat de bal er maar niet in wilde. Uiteraard was het ook de verdienste van T Goy, die ons vanmiddag een perfect lesje gaven in hoe je wel goed moet verdedigen!
Vlak voor tijd was het dan toch de uitstekend spelende Ilaj die weer eens een mooie actie beloond zag worden met een fraai doelpunt en zo alsnog de aansluitingstreffer binnen schoot. Met nog een dikke vijf minuten te gaan, was het geloof er weer om in ieder geval een punt te pakken. Dus alles en iedereen gooide er nog een schepje bovenop, inmiddels kon je bijna geen hand voor je ogen meer zien zo donker was het, maar met vijf minuten moest het dan maar geburen. Wat we ook deden de bal wilde er maar niet in. Een counter van T Goy in de laatste minuut, nu over hun linker kant, werd door Martin niet goed ingeschat en weer kon een speler alleen op keeper Luuk af en zo scoorde T Goy in de allerlaatste minuut de vierde treffer van de dag. De deceptie was compleet en zo dropen we zwaar gefrustreerd van het veld af na het laatste fluitsignaal. Heel teleurstellend hebben we het voetbaljaar 2022 afgesloten met een geheel onnodige maar verdiende nederlaag bij T Goy. Nu maar aan de oliebollen en de neuzen weer dezelfde kant op krijgen voor het competitievervolg ergens eind januari volgend jaar! Vast allen mooie dagen en een mooi 2023 gewenst!!

Opstelling: Luuk, Martin, Leon, Chris, (60e Lars )Matti,( 46e Sverre), (70e  Rens)  Boris, Tijn, Steven, Tygo, Steijn (80e Wouter) en Ilaj.

Goy 1

Goy 2