Afdrukken

Bekerverslag AURORA JO19-1 - DEV DOORN JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Dinsdag 8 februari 2023 (BEKER)
 Logo AURORA kleur 1 150x180 8 - 1  LOGO
AURORA JO19-1 vs DEV DOORN JO19-2
10e Steijn,12e Steven, 20e, 25e en 36Wouter,
28e Boris, 31e e.d., 43e Leon
1e helft  31e
Ruststand                                            7 -1                                            
54e Lars  2e helft   
Eindstand 8 - 1  

 JO19 WINT MIDWEEKS DUEL TEGEN DEV DOORN: 

Woensdagavond 8 februari stond de uitgestelde wedstrijd tegen DEV op het programma. Wij zagen deze wedstrijd als een hinderlijke onderbreking van de competitie. Aan de andere kant was het een mooie gelegenheid om de nederlaag in de oefenwedstrijd, begin van het seizoen, goed te maken. Voor de statistieken is het leuk om te weten, dat onze mannuh, in 2019 ook tegen DEV voor de beker speelde. Ook toen wonnen wij en later pakten wij de beker in de finale in Uithoorn. Misschien is dat een voorbode voor dit seizoen? Verder is het leuk om te weten dat de gemiddelde leeftijd van ons team, 17,17 jaar is. ( voor de rekenwonders onder ons: 3 van 19 jaar, 4 van 18 jaar, 3 van 17 jaar en maar liefst 7 van 16 jaar!!) Zaterdag deed Zico van 14 jaar nog mee tegen De Musketiers. Wist u dat er maar liefst ook 4 a 5 spelers mee trainen met het eerste en soms ook mee spelen met het eerste! En dat er dus toekomst zit in onze jeugd, ondanks het feit dat we dit seizoen niet over een JO17 beschikken. Genoeg statistieken gehad nu! Zonder David begonnen we vanavond deze wedstrijd.
Om precies 19.30 floot de scheids voor de aftrap en gelijk probeerde wij DEV vast te zetten. We wisten dat zij sterk zijn in de as, de centrale verdedigers, middenvelder en veel lopende spits, waren aandachtspunten om vooral hun uit te schakelen. Verder hun rechtsback is een handenbindertje, goede verdediger maar heeft nare trekjes met vasthouden en geniepige schopjes tegen de enkeltjes. De rest van het team is overigens ook sterk, maar met deze uitgangspunten begonnen wij aan deze klus om sportieve revanche te halen. Net zoals afgelopen zaterdag tegen Musketiers draaide het middenveld als een geoliede machine, Vooral Tijn was niet te stoppen en Boris was ook over al te vinden en legde de centrale middenvelder van DEV aan banden. Het tempo lag echt hoog in de beginfase, volgens mij hadden we dit hoge tempo nog niet meegemaakt dit seizoen en dat maakte het leuk voor de neutrale toeschouwer. DEV had kennelijk geen rekening gehouden met zoveel weerstand en had moeite met de constante druk van ons. Na een paar eerste doelpogingen in de eerste minuten was het Steijn, die met de week sterker wordt, die de eerste maakte in de 10e minuut. Daarna ging het snel, Steven drukte af in de 12e minuut en de gasten waren op dat moment helemaal de weg kwijt. Ze kwamen niet in hun spel, temeer omdat ons middenveld de tegenstander in een ijzeren greep hield. Vooral Tijn wist het spel regelmatig met prachtige passes te verleggen van de linkerkant naar de rechterkant waar dan het hele veld openlag en Martin vrij kon oprukken. In de 20e minuut werd denk ik de mooiste treffer gemaakt. Tijn opende van links over de breedte naar rechts op Martin. Martin stoomde op en gaf een voorzet richting 2e paal, waar Wouter klaar stond om de bal vanuit de lucht het doel in te jagen. Werkelijk een beauty van een doelpunt. 3-0 na 20 minuten wie had dat gedacht?
Steeds na een doelpunt zeiden we weer tegen elkaar dat het weer, nul – nul stond om elkaar zo te motiveren. Ook DEV is echt een vechtmachine en daarvan is bekend dat zij nooit opgeven, dus ondanks deze snelle achterstand probeerden zij weer in hun spel te komen, maar zeker de eerste helft werden zij verrast en overklast door ons als team! Het bleef dus éénrichtingsverkeer waarbij DEV er niet aan te pas kwam. Binnen het half uur stonden we op een riante voorsprong van 5-0. Kenmerkend voor de gasten was, dat ook bij deze achterstand het gas erop bleef en dat zij zich absoluut niet wilden neerleggen bij een nederlaag. Na een half uur kwam DEV er dan ook sporadisch uit, via hun rechterkant was hun spits er al een keer doorgekomen en had hard voor langs geschoten, maar daarmee wel een waarschuwing afgegeven. Nu na een dik half uur kwamen zij over links eruit en door onoplettendheid wisten zij een klein kwartier voor de rust de eerste binnen te schieten. Dat was ook een fase waarin wij de teugels iets lieten vieren en minder alert waren. Gelukkig was de marge ruim genoeg en herpakten wij ons weer snel na deze tegentreffer. Het waren wederom Wouter en vlak voor de rust Leon die zorgden voor een 7-1 ruststand. Normaliter zou dat voldoende moeten zijn, maar het blijft DEV, dus de rust werd gebruikt om de eerste helft nog eens goed te analyseren.

De tweede helft, leek naar later bleek bijna een kopie van de tweede helft afgelopen zaterdag tegen Musketiers. Ook nu scoorden wij nog maar een keer en was het spelbeeld een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste helft. Wel bleef het tempo hoog, maar zeker van onze kant werd het allemaal wat slordig. De gasten maakten daar gebruik van en konden nu meerdere keren tot goede aanvallen komen, maar de afronding was vanavond aan hun kant te matig om ons echt in problemen te brengen. Een paar keer redde de paal ons, of was het Luuk die goed in de weg stond. Ook waren enkele schoten naast of over. Positief was dat de gasten bleven voetballen, vaak zie je dat het grof of hard wordt bij zo’n achterstand, maar de gasten waren zeer sportief en probeerden er toch het beste van te maken. Natuurlijk was er wel eens wat frustratie bij een speler, maar dat is logisch, dat zou bij ons niet anders zijn in zo’n zelfde situatie. Bij ons kon je goed zien dat het hoge tempo in de eerste helft, ons parten speelde in de tweede helft. Het hele team had zaterdag al volle bak gegeven en nu ging het vanavond weer volle bak. Bij Tijn slopen de krachten eruit en ook Martin kreeg last. Mooi was te zien dat de kleinste man van het veld, Lars ( 16 lentes oud) , die enorm hard werkte zich na een kleine 10 minuten prachtig vrij speelde en zich ontdeed van de verdedigers van DEV en alleen afstoomde op keeper Guus en zo ook weer koelbloedig een doelpuntje mee pikte. Als Lars zo doorgaat speelt die volgend jaar ook in het eerste! De tweede helft kwam iedereen weer aan spelen toe, vlak voor tijd moest Leon het veld verlaten met een blessure en ook Chris, met zijn 17 lentes, kreeg een publiekswissel. Chris had met zijn lengte en postuur de sterke spits van DEV compleet uitgeschakeld, de tegenstander dacht zelfs dat hij 25 jaar was! Mooi compliment en een teken dat je zo’n sterke indruk hebt achtergelaten en misschien een tip voor de trainer coach van het eerste om Chris ook eens uit te nodigen? Ondanks dat hij op snelheid misschien nog wat kan winnen, is de timing van Chris uitmuntend en schakelt hij moeiteloos de meeste spitsen uit. Zo tikten de minuten langzaam weg en floot de sterk leidende scheidsrechter rond 21.15 voor het einde van de wedstrijd. 

Mannuh, gefeliciteerd, grote klasse en succes volgende wedstrijd!!

Opstelling: Luuk, Martin, Leon, ( 75e Sverre) Chris, Steven, Boris, Lucas, Tijn, Lars, (65e Rens), Steijn, (70e Ilaj) en Wouter.(46e Matti)

 DEV 1

DEV 2

DEV 3