Verslag AUIRORA 1 - 't GOY 1

AUOGOYAURORA 1 – ’t GOY 1 2-2
Zaterdag 18 februari ‘23

Na zeven nederlagen op rij was het voor AURORA vanmiddag alle hens aan dek. Een duel in de Krommerijn streek blijft toch altijd bijzonder.

Goed voetbal is in deze duels soms verre van dat maar strijd is er altijd, zo ook vanmiddag. Trainer Conner van der Werf kon naast de afwezigheid van Denzel van ’t Klooster en Thijs Mulder ook geen beroep doen op keeper Jesse Nomden die na de charge op hem in de wedstrijd tegen OSM ’75 niet in staat was om het doel te verdedigen. Ook de reserve keepers waren niet beschikbaar waardoor elftalleider Pieter Dorresteijn het doel verdedigde en deed dat verdienstelijk.
Gaande de wedstrijdstrijd bleek al snel dat de ploegen elkaar niet veel ontliepen. Kansen kwamen er over en weer. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Jeffrey Renzenbrink en een aanvallende actie van ’t GOY op het doel van AURORA waar keeper Pieter Dorresteijn redding bracht waren de eerste wapen feiten in de beginfase van deze wedstrijd. Een snelle aanvallende combinatie waar Bas de Bruin spits Jeffrey Renzenbrink in staat stelde om te scoren was opdat moment een flinke opsteeker voor AURORA. Na een fraaie poging van Roel Oudshoorn welke door de keeper van ’t Goy tot corner verwerkt kon worden wist ’t GOY kort daarna op gelijke hoogte te komen. Vanuit een corner kon Steijn Groenen ongehinderd binnen koppen. Een verdediger van ’t GOY wist daarna net op tijd een hard schot van Pepijn van der Poel van richting te veranderen en daarmee een doelpunt wist te voorkomen. Net voor rust leek Roel Oudshoorn met een mooie halve omhaal de keeper te verrassen. Met een katachtige redding wist deze de bal uit zijn doel te houden. Zo werd er gerust met een gelijke stand.

Na rust wist AURORA snel aan de leiding te komen zij het met wat geluk. Een voorzet kwam op de arm/hand van een ’t GOY verdediger en deze had pech dat de goed leidende scheidsrechter achter hem stond en resoluut naar de penaltystip wees. Jeffrey Renzenbrink schoot de penalty daarna onhoudbaar in het doel. Ook hier bleek de voorsprong van korte duur. In de verdediging van AURORA ging Roel Oudshoorn in de fout waarna Steijn Groenen kon profiteren en de bal achter Pieter Dorresteijn in het doel kon werken. ’t GOY kreeg daarna enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Keeper Pieter Dorresteijn en verdediger Matthijs Koot wisten dit te voorkomen. Het leek dat de ploegen genoegen namen met een gelijkspel maar niets was minder waar. Kort voor tijd kreeg ’t GOY twee gigantische kansen om de volle buit mee naar huis te nemen maar op onverklaarbare redenen ging de bal er niet in. Nadat de aanvoerder van ’t GOY zijn 2e gele kaart van de wedstrijd had gekregen schoot Roel Oudshoorn AURORA bijna naar de winst. Zijn schot ging rakelings over de kruising tot grote opluchting van de keeper van ’t GOY. Zo bleef het bij de stand van 2-2.
In het clubhuis werd daarna nog even verder gesproken over de wedstrijd waar iedereen tevreden was met het gelijke spel. De 3e helft was echter voor de gasten uit ’t GOY. Dat maakt een Krommerijn Derby ook zo mooi.

Wedstrijdfoto’s kijk hier.

Scoreverloop:
23) 1-0 Jeffrey Renzenbrink
30) 1-1 Steijn Groenen
48) 2-1 Jeffrey Renzenbrink (pen.)
51) 2-2 Steijn Groenen

Opstelling AURORA:
Pieter Dorresteijn, Pepijn van der Poel (85. Mike van Lunsen), Bobby van Dijk, Matthijs Koot, Folkert de Jong, Milton van Dam (45. Ilaj Djukanovic), Roel Oudshoorn, Jordi de Vormer (88. Steven Pronk), Bas de Bruin (72. Hans Meijer), Jeffrey Renzenbrink, Pieter-Dirk Zuijderduijn.