Afdrukken

Bekerverslag SPORTING '70 JO19-2 - AURORA JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Woensdag 22 februari 2023 (BEKER)
Logo Sporting  4 - 3 Logo AURORA kleur 1 150x180 
SPORTING '70 JO19-2 vs AURORA JO19-1
17e en 22e penalty, 27e 1e helft  35e Ilaj
Ruststand                                            3 - 0                                           
90e   2e helft  65e en 75e Ilaj  
Eindstand 4 -3  

JO19 HEEFT NOG LAST VAN CARNAVALS WEKEN!!:

Vanwege het carnaval in Werkhoven wat altijd een week eerder is was deze uitwedstrijd bij Sporting uitgesteld en werd op woensdag 22 februari ingehaald. Met een compleet team, op Lucas na, vertrokken wij naar Utrecht. Thijs was er weer bij na zijn schorsing, hij had de bekerwedstijd tegen DEV gemist, dus was blij dat hij weer minuten kon maken. Ook David begon aan de wedstrijd, na zijn hamstringblessure en zou een half uur gaan spelen. Sporting begon aan deze wedstrijd met maar liefst 21 spelers op de bank, waarvan er maar 16 op het wedstrijdformulier stonden. De scheids vond het best en op dit niveau maakten wij er verder ook geen probleem van. Geen woorden maar daden zullen we maar zeggen!

Iets over achten werd er afgetrapt, Sporting begon furieus en zette ons gelijk vast. Vooral de drie aanvallers, waren razendsnel en onze verdedigers hadden daar zichtbaar moeite mee. Als we al in balbezit kwamen in die beginfase, waren we hem zo weer kwijt, omdat de gastheren er bovenop zaten kregen we er geen vat op. Het leverde echter ook nog geen echte kansen op. Want we waren steeds net op tijd om erger te voorkomen. Het was wel goed te zien dat we de afgelopen twee weken nauwelijks getraind hadden i.v.m. het carnaval. Er zat nog meer alcohol in het bloed dan andersom. Dat mocht echter geen excuus zijn, we hadden dat goed doorgenomen dat we gewoon volle bak moesten gaan. Maar wat we ook deden we waren steeds een stapje te laat. Daardoor moest Leon na een dik kwartier aan de noodrem trekken, en de terecht gegeven strafschop ging er dan ook feilloos in. Hopelijk waren we nu wakker, maar nog maar net bekomen van de eerste tegentreffer, kregen we binnen vijf minuten weer een penalty tegen, deze was wel discutabel, want in onze ogen was de overtreding net buiten de 16 gemaakt. Hoe dan ook, deze ging er wederom in, zodat we binnen 20 minuten tegen een 2-0 achterstand stonden aan te gluren.
De wedstrijd werd feller, maar niet echt van onze kant, Sporting rook bloed en zag dat er veel kansen lagen, vooral achter onze defensie, die geen antwoord had op de razendsnelle spitsen. Nog binnen het half uur, was er weer een counter van Sporting en ook nu werden we na balverlies op het middenveld afgetroefd op snelheid en zo stonden we met 3-0 achter. Het gekke was dat we juist in deze fase weer een beetje aan voetballen toe kwamen, maar toch liepen we weer in het mes van de counter. De corners die we tegen kregen, konden we juist steeds goed verwerken. Dat was een klein lichtpuntje, omdat dit vaak nogal een zwak onderdeel is bij ons. Het laatste kwartier van de eerste helft, werden wij beter en had Sporting niet veel meer in te brengen. David was inmiddels gewisseld, volgens afspraak. Hij had twee kleine kansjes, maar je kon zien dat het hem aan kracht ontbrak, in normale doen, waren het twee doelpunten geweest. Steijn kwam erin en die zorgde voor meer strijd voorin. Het was dan ook een mooie aanval dat resulteerde in een schitterend doelpunt van Ilaj, vlak voor de rust. Met een 3-1 ruststand was er nog niets verloren.

Zo gingen we dan ook de tweede helft in. We probeerden de lijn van het laatste kwartier van de eerste helft door te trekken. Maar met de vele wisselingen aan Sporting kant, stond daar ineens een heel ander team. Is ook niet vreemd met 21 man aanwezig.
Het was daardoor moeilijk om weer in ons ritme te komen, want er liepen uitstekende spelers bij, die mogelijk uit een ander team komen. Daar hadden wij echter geen boodschap aan, we probeerden toch iets te forceren en de kansen waren er ook naar. Het duurde toch nog tot ver in de tweede helft voordat Ilaj de aansluitingstreffer binnen wist te schieten. Niet veel later ging Steijn alleen door op de keeper. In de 16 meter werd hij onderuit gehaald. Wij kregen nu ook een terechte penalty en feitelijk had die speler van Sporting eraf gemoeten. Maar die kreeg niets, zelfs geen geel. De penalty werd goed benut door weer Ilaj en zo stonden we met een kwartier op de klok weer gelijk. Nu wilden we voor de volle winst gaan, want Sporting had het beste wel gehad, maar door een domme gele kaart aan onze kant, moesten we de laatste minuten met 10 man uitspelen. In de allerlaatste minuut kregen we een corner tegen. Deze werd niet goed weggewerkt en met een zondagsschotje schoot Sporting de winnende binnen. De druiven waren zuur, maar als kerels accepteerden we dit verlies! Morgen weer een dag zullen we maar zeggen en nieuwe ronde nieuwe kansen! We zijn geen DEV die na een duidelijke 8-1 nederlaag alles uit de kast haalt en probeert om dit aan te vechten, of zo min en zo laag als Harold Beuk zich gedraagt, nee want: WIJ ZIJN AURORA!!

Mannuh klasse gestreden volgende keer de punten weer voor ons!

Opstelling: Luuk, Martin, Leon, Chris, Sverre, (46e Tygo), Boris, Tijn, Steven, Lars,( 60e Matti) David, (30e Stejn) en Ilaj.

Sporting 1

Sporting 2