Afdrukken

Verslag DWSM 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

DWSAURDWSM 1 – AURORA 1 0-3
Zaterdag 4 maart ‘23

Eindelijk waren er weer eens wedstrijdpunten voor AURORA. De laatste overwinning dateert van half november vorig jaar. Tegen rode lantaarndrager DWSM uit Maarssen wist AURORA thuis ook te winnen dus zou het hier in Maarssen ook moeten kunnen.

Op een slecht veld begon AURORA aan deze wedstrijd. Na en hoofdblessure van enkele weken geleden keerde keeper Jesse Nomden weer terug in het doel van AURORA.

Aangezien de scheidrechter voorafgaande aan de wedstrijd had aangegeven dat de shirt van DWSM en AURORA teveel op elkaar leken trad AURORA aan in zwarte shirt welke door DWSM beschikbaar waren gesteld. In de beginfase wist AURORA door Jordi de Vormer op een 0-1 voorsprong te komen. Zijn schot leek houdbaar maar door het hobbelige veld werd de keeper verrast. Een mooie start voor AURORA dat direct opzoek ging naar een grotere voorsprong. Het was verdediger Pepijn van der Poel die alert reageerde op een schot van Bas de Bruin die door de keeper met de vuisten gestopt kon worden. De rebound werd binnen geschoten door Pepijn. De thuisploeg kon er niet zoveel tegenover stellen. De verdediging van AURORA hield prima stand. Een derde doelpunt viel er na 25 minuten gespeeld te hebben ook maar volgens de grensrechter stond Roel Oudshoorn buitenspel en ging het feest niet door. Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht.

Na rust kreeg DWSM de eerste mogelijkheid maar het schot verdween over het doel van Jesse Nomden. Jordi de Vormer was daarna met een afstandsschot dichtbij een doelpunt maar ook deze bal ging over het doel. Na bijna een uur gespeeld te hebben trof Jeffrey Renzenbrink het doel maar ook hier was het vlagsignaal van de grensrechter genoeg voor de scheidsrechter om ook dit doelpunt af te keuren. Enkele minuten later was het toch Jeffrey Renzenbrink die de 0-3 op het scorebord bracht. Op aangeven van Bas de Bruin passeerde Jeffery Renzenbrink de DWSM keeper. Na een aantal wissels aan AURORA zijde floot de scheidsrechter bij een aanvallende actie van DWSM voor een strafschop voor de thuisploeg. Onduidelijk was het waarom hij gefloten had voor deze strafschop. Protesten hielpen niet dus mocht de spits van DWSM aanleggen van af de 16 meterstip. Met een mooie reflex laag naar de hoek wist keeper Jesse Nomden deze strafschop naast de paal te drukken. Een prachtige redding van de herstelde keeper Jesse Nomden. Even later werd er opnieuw een doelpunt van AURORA afgekeurd. Jordi de Vormer de maker van dit doelpunt keek net als zijn medespelers verbaasd rond, waarom afgekeurd? Het laatste wapenfeit was van Bobby van Dijk die van 30 meter op het doel schoot en waar de keeper nog net de bal over zijn doel wist te stompen. Kort daarna klonk het eindsignaal en kon de kleedkamer opgezocht worden. Na zoveel weken geen overwinning behaald te hebben is dit toch wel weer een lekker gevoel. Wie weet volgende week!

Wedstrijdfoto's klk hier.

Scoreverloop:
11) 0-1 Jordi de Vormer
19) 0-2 Pepijn van der Poel
59) 0-3 Jeffrey Renzenbrink

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel, Mike van Lunsen, Bobby van Dijk, Matthijs Koot, Milton van Dam (79. Stefan Rutgers), Roel Oudshoorn, Jordi Vormer, Bas de Bruin (66. Hans Meijer), Jeffrey Renzenbrink (79. Frank van Rossum), Ilaj Djukanovic (66. Steven Pronk).