Afdrukken

Verslag AURORA JO19-1 - SVMM JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 8 maart 2023 (Comp.)

Logo AURORA kleur 1 klein  7 - 1 logo svmm4 b512px 
AURORA JO19-1 vs SVMM JO19-1
17e Tijn, 23e Ilaj, 40e e.d.
1e helft
 
Ruststand                                            3 - 0                                           
54e Boris, 75Steijn, 83e en 90e Tijn
2e helft
62e 
Eindstand 7 - 1   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JO19 PAKT DRAAD WEER OP EN WINT VAN SVMM: 

Woensdagavond 8 maart speelden wij de uitgestelde wedstrijd tegen SVMM uit Maarn. Na het nipte verlies bij Sporting was het zaak om het positieve gevoel weer terug te krijgen. Het weer en de staat van hel veld werkte daar in ieder geval niet aan mee. Hevige sneeuwbuien teisterden de spelers en het veld was zelfs te slecht om de plaatselijke varkens erop los te laten, het was een grote modderpoel, maar dat is inmiddels bekend.
Zonder Lucas die nog steeds geblesseerd is en Matty die ziek was begonnen we aan deze klus. David is weer aangesloten, maar moet het rustig opbouwen na zijn hamstringblessure. Doel was dat hij een helft zou proberen vol te maken.

Om iets over half 8 werd gestart met de wedstrijd. SVMM begon gelijk goed en lieten zien over een prima voetballend team te beschikken. Vanuit het centrale verdedigingsduo werd de opbouw verzorgd en verder liepen er spelers met veel individuele kwaliteiten. Ook SVMM had echter nogal wat blessures, waardoor ze deze avond maar 1 wisselspeler hadden, wat ze later in de wedstrijd ook zou opbreken. Hoe dan ook de beginfase was voor SVMM, wij konden geen grip krijgen op hun spel en in balbezit waren we slordig. Onze verdediging stond echter goed en konden de aanvallen in de openingsfase redelijk eenvoudig onschadelijk maken. Na een dikke 10 minuten kwamen wij er voor het eerst goed uit, via de rechterkant waar Wouter stond, maar helaas leverde dat verder niets op. Even later was het wel raak toen Tijn door het centrum werd aangespeeld en de 1-0 kon binnen werken. Ondertussen was het van zacht naar hard gaan sneeuwen hetgeen het spel niet ten goede kwam. Het was een zwaar veld wat de spelers veel kracht kostte. Na een dik kwartier was het Martin die een prachtige cross pass gaf richting de linkerflank, waar Ilaj de bal oppikte en alleen op de keeper af ging, met een bekeken lob wist hij zo de 2-0 te maken. De grens van SVMM vlagde voor hinderlijk buitenspel van een andere speler bij ons, maar deze speler had de bal verder niet geraakt en in de optiek van de scheidsrechter was er geen sprake van hinder. De directe speler die bij hem in de buurt stond, had verder niets te maken met de actie van Ilaj en werd er niet door gehinderd. Hoe dan ook een welkome treffer die het vertrouwen bij ons deed toenemen. Vanaf dat moment maakten wij de dienst uit en het was aan wat slordigheden bij ons te danken dat de score niet veel hoger was bij de rust. Vlak voor de rust werd een voorzet van ons nog door een speler van SVMM achter zijn eigen keeper het doel in gewerkt, zodat we met een riante voorsprong de rust in gingen.

Vanwege het slechte weer, besloten we op het veld te blijven en kort te rusten, circa 5 minuten. De tweede helft was eenzelfde spelbeeld. David, Wouter, Rens en Tygo werden vervangen door, Boris, Steijn, Lars en Sverre. Boris had niet veel tijd nodig om zijn visite kaartje weer af te geven en vrij snel na de rust wist hij zijn actie te bekronen met een doelpunt. Weer een speler die met zijn 17 jaar al regelmatig meegaat met het eerste! Het verzet was wel zo’n beetje gebroken nu bij de gasten. Totdat zij halverwege de tweede helft een vrije trap kregen net buiten ons 16 meter gebied. De speler die achter de bal ging staan, krulde de bal fraai over onze muur heen en keeper Luuk was verrast en mede door de gladde bal, glipte die het doel in. Met een 4-1 tussenstand, geloofde de gasten er weer in en kort leefden ze weer even op. Toen Steijn een kwartier voor tijd de 5-1 binnen schoot was het verzet definitief gebroken bij SVMM. Daarbij kregen ze last van blessures en met slechts 1 wisselspeler die ook niet echt fit was, moesten ze de laatste 15 minuten zien te overleven. Onze mannuh wisten nog niet van ophouden en vooral Tijn was weer erg gedreven zoals de laatste weken steeds het geval is. Hij scoorde in de slotfase nog twee keer, zodat we met een 7-1 terechte overwinning ook SVMM aan onze zegekar wisten te binden. 

Mannuh, gefeliciteerd, grote klasse en succes volgende wedstrijd!!

Opstelling: Luuk, Martin, Leon, Chris, Rens ( 46e Sverre), Tygo ( Boris), Tijn, Steven, Wouter(46e Lars), David ( 46e Steijn), en Ilaj.

SVMM 1

SVMM 2

SVMM 3

SVMM 4

SVMM 5

SVMM 6

SVMM 7