Afdrukken

Van de schrijvende supporter

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

1 schrijvendeVandaag zaterdag 15 april 2023 stond de thuiswedstrijd op het programma tegen CDN, Dalto, of was het FC Driebergen.
Meneer van Zanten was al om kwart over 1 bij me om eerst weer een lekker bakkie te doen en een koekje. Helaas nam hij geen koekje want hij is aan het lijnen, dus blijf ik er weer mee zitten.
Eenmaal in Werkhoven aangekomen, waar langs de weg de lantaarns versiert waren met rood witten vlaggen namen we eerst een bakkie van mw. van Dam, de vrouw van good old en altijd scorende Ton van Dam die achter de bar stond.

Hij was druk in gesprek met de technische directeur van FC  Driebergen .Aurora trainer kwam ook nog even een hand geven en wenste hem succes .normaal ga ik altijd even aan het hek staan waar de spelers het veld opkomen, om de jongens succes te wensen. Alleen de spelers  van FC Driebergen waren al op het veld, dus  ging het niet zoals altijd dat beide teams samen het veld opkomen. Liep ook een oudere grijze man het veld op wat bleek dat dat de scheidsrechter was. Op zich floot deze man zijn eigen wedstrijd en zag af en toe niet wat er allemaal gebeurde in het veld betreft natrappen etc. op een moment floot deze man in de laatste minuut ik dacht voor een penalty omdat er een overtreding werd gemaakt door Aurora, maar gelukkig was dat niet het geval. Hij floot voor de rust, dus erg warrig allemaal. In de rust zaten we weer gezellig aan onze stamtafel, met Bertus van der Poel, van der Linden, van Zanten, Gerard de Ligt en  Chris de Gier. Over de eerste  helft hoefden we het niet te hebben, want het was niet best ook door de harde wind die over het veld waaide was goed voetbal niet mogelijk maar FC Driebergen wel met 1-0 voor stond. Ik begon over de velden waar Aurora voorheen overal in Werkhoven speelden. Ik ben zelf opgegroeid op de kerkebogaard, zeg maar waar nu plan Pelikaan is, daarna op de Beverweerdseweg en nu dus Weerdenburgselaan.  Nee, nee zei Chris de Gier, vroeger speelden we ook nog aan de Ambachtsweg bij de Krommerijn waar je via een loop brugje daar kon komen. Maar voor dat we daar gingen voetballen zei Chris moesten we eerst de koeienvlaaien van het veld halen omdat door de weeks de koeien erop liepen. Vroeg aan Chris of hij vroeger zonder keeperhandschoenen keepte. Nee zei Chris ik had door zijn moeder gehaakte handschoenen aan en een gebreide trui wat je nu niet meer kan voorstellen, maar geweldig om te horen hoe het vroeger ging. Was een mooie tijd zei Chris. Dus was weer beren gezellig aan de stamtafel en gingen weer naar buiten voor de tweede helft.  Opa Kees de Bruin kwam tweede helft ook bij ons staan die wel in de gaten had van, ik ga wel bij jullie staan want als de wedstrijd niet best is dan heb ik toch nog een gezellige middag gehad. Zijn zoon was er ook maar die was rondjes aan het rijden met de kinderwagen om de kleine een beetje stil te krijgen. De wedstrijd zag er niet uit dat Aurora nog zou gaan scoren al moest deze wedstrijd wel gewonnen worden i.v.m. lijfsbehoud in deze klasse. Op een gegeven moment zei ik, van jongens ik loop vast naar de goal aan de kant van de kantine om dan goed te kunnen zien hoe de gelijkmaker zo valt.
Wat bleek na een lange trap naar voren en misverstand met de keeper en laatste man vloog de bal via het hoofd van de laatste man in het doel en was de 1-1 een feit. Meer verdiende deze wedstrijd niet als ik eerlijk moet zeggen. Elk punt wat je nu pakt is belangrijk. Volgende week uit naar Bunnik die een pak slaag hadden gekregen van het ‘t Goy . Bunnik thuis was geen beste pot het werd toen 0-5, maar toen hadden de jongens een offday.  Ik heb er best wel vertrouwen in dat we Bunnik volgende week gaan pakken op het kunstgras wat daar ligt. Trainer als je nog tips wil hebben hoe we Bunnik volgende week gaan pakken kom dan maar even naar Wijk en dan zullen Richard en ik wel even zeggen hoe je het moet gaan doen. We hebben ieder geval weer een gezellige middag gehad met mooie verhalen en gingen toch met goed gevoel weer naar huis.
Fijne week nog en tot volgende week in Bunnik.