Afdrukken

Verslag AURORA 1 - FC DRIEBERGEN 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

AURDRIVerslag AURORA 1 – FC DRIEBERGEN 1-1
Zaterdag 15 april ‘23

AURORA stond voor een moeilijk opgave, deze wedstrijd winnen om uit de degradatiezone te geraken. Dat is een erg moeilijke opgave omdat tegenstander FC DRIEBERGEN geen makkelijke ploeg is om te verslaan.

In de uitwedstrijd verloor AURORA kansloos maar had na de winst van vorige week tegen ODIJK vertrouwen getankt.
Bij aanvang van de wedstrijd koos FC DRIEBERGEN ervoor om met de wind mee te voetballen en dat gaf een ligt overwicht voor de gasten. De eerste aanvallen waren dan ook van de Driebergse ploeg al kreeg AURORA ook een mooie kans. Een voorzet van Thijs Mulder ging voor het doel langs maar er was geen Aurora speler die de bal in het lege doel kon werken. De grootste kansen kwamen achter elkaar voor DRIEBERGEN maar leverde geen doelpunten op. De spits van DRIEBERGEN had zijn vizier niet op scherp en keeper Jesse Nomden voorkwam kort daarna een treffer door prima keeperswerk. Vanuit een vrijetrap net buiten het strafschopgebied lukte het DRIEBERGEN ook niet om te scoren al ging de bal rakelings voor het AURORA doel langs. Na een half uur spelen raakte een verdediger van DRIEBERGEN helemaal verkeerd en had hij geluk dat de bal via de kruising van zijn eigen doel tegen het hekwerk verdween. De daarop volgende corner leek Denzel van t Klooster met het hoofd te scoren maar met een reflex wist de Driebergse keeper de bal nog net uit zijn doel te houden. Er werd dan ook gerust met een 0-0 stand.

Na rust lette AURORA even niet op en kwam het op een 0-1 achterstand. AURORA, nu met het windvoordeel, liet zich niet van de wijs brengen door deze achterstand. Het knokte zich terug met veel inzet waardoor het de nodige kansen wist te creëren. Een kopbal van Pieter-Dirk Zuijderduijn viel precies in de handen van de keeper. De Driebergse verdediging bleef overeind na de nodige aanvalspogingen van AURORA. Vanuit een vrijetrap probeerde Jeffrey Renzenbrink de keeper te verrassen maar deze voorkwam met een fraaie redding de gelijkmaker. Invaller Ilaj Djukanovic probeerde op de linkerkant voor gevaar te zorgen maar zijn tegenstander wist dat een paar keer te voorkomen. In de slotfase kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord nadat een verdediger de bal in eigen doel had gekopt. Een gelukje voor AURORA maar toch ook wel een terechte eindstand van deze wedstrijd.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
46) 0-1
85) 1-1 e.d.

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel (77. Ronald van der Tol, 87. Steven Pronk)), Matthijs Koot (45. Ilaj Djukanovic), Denzel van t Klooster, Folkert de Jong, Roel Oudshoorn, Thijs Mulder, Jordi de Vormer, Bobby van Dijk, Jeffrey Renzenbrink, Pieter-Dirk Zuijderduijn.