Afdrukken

Verslag BUNNIK '73 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

BUNAURVerslag BUNNIK ’73 1 – AURORA 1 1-1
Zaterdag 22 april 2023

Weer een Krommerijn streekderby voor AURORA dat enkele weken geleden wist te winnen van SV ODIJK en trad het nu aan tegen BUNNIK ’73.

Beide ploegen proberen zich uit de gevaren zone te spelen waarbij BUNNIK ’73 de betere papieren heeft om dit te voorkomen.
Voor AURORA is elke wedstrijd momenteel een “Finale” en zo spelen zo ook. Met veel inzet, strijd en vertrouwen probeert het team van trainer Conner van der Werf wedstrijdpunten binnen te harken.
Onder slechte weersomstandigheden werd deze wedstrijd afgetrapt. Er waren enkele minuten gespeeld of Milton van Dam was bijna succesvol, maar zijn schot kon door de Bunnikse keeper net met de voet tot corner verwerkt worden. Uit de daarop volgende corner kopte Denzel van ‘t Klooster de bal net naast het doel. Aan de andere kant moest keeper Jesse Nomden ook een paar keer handelend optreden en deed dat weer voortreffelijk. Een paar hard ingeschoten ballen werden door hem met de vuisten gekeerd. Kort voor het rust signaal van de goed leidende scheidsrechter dhr. Geurts, schoot Jordi de Vormer verrassend en van behoorlijke afstand op het doel. De bal leek in het doel te verdwijnen maar de paal verhinderde dat tot grote opluchting van de thuisploeg.

Na rust was het BUNNIK ’73 dat de score opende maar dit bleek vanuit een buitenspel situatie dus werd dit doelpunt terecht afgekeurd. Enkele minuten later viel er wel en een doelpunten maar dan voor AURORA. Een vrije trap van Jordi de Vormer werd door Roel Oudshoorn onhoudbaar in het doel gekopt. Zou het dan opnieuw lukken voor AURORA om weer te stunten in deze streekderby? Met nog iets minder dan een half uur te spelen ging AURORA voor de winst al moest het wel opletten op de aanvallen van BUNNIK ’73. Helaas raakte Bas de Bruin in een duel om de bal geblesseerd waardoor verder spelen geen optie meer was. AURORA verdedigde de voorsprong met verve waar zelfs een gevaarlijk scrimmage voor het doel van Jesse Nomden het BUNNIK ’73 niet lukte om de bal in zijn doel te krijgen. Verdediger Matthijs Koot kreeg daarna een mogelijkheid maar zijn schot ging over het doel. Jeffrey Renzenbrink had vijf minuten voor tijd de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Een opeen met de keeper wist de sluitpost de bal met de voet naast het doel te werken, Uit het niets kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen. Uit een corner kreeg Mike van Lunsen de bal ongelukkig op het hoofd en zag tot grote schrik dat zijn kopbal in zijn eigendoel verdween. Grote teleurstelling voor AURORA dat de drie wedstrijdpunten in de tas leek te hebben. AURORA kreeg in blessure tijd nog drie hele grote kansen om alsnog deze wedstrijd winnend af te sluiten. BUNNIK ’73 mag haar keeper erg dankbaar zijn dat dit niet gebeurden. Met een paar fraaie reddingen van hem bleef de eindstand 1-1. Chris Vernooij maakte kort voor tijd zijn debuut in AURORA 1 maar de tijd voor hem was tekort om iets te kunnen uitrichten.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
63) 0-1 Roel Oudshoorn
89) 1-1 Mike van Lunsen (e.d.)

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Thijs Mulder (89.Chris Vernooij). Bobby van Dijk, Denzel van ’t Klooster (87. Mike van Lunsen), Matthijs Koot, Roel Oudshoorn, Milton van Dam, Jordi de Vormer, Bas de Bruin (65. Steven Pronk), Jeffry Renzenbrink, Pieter-Dirk Zuijderduijn