Afdrukken

Verslag FOCUS '07 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

FOCAURVerslag FOCUS ’07 1 – AURORA 1 4-3
Zaterdag 13 mei 2023

Het doek is gevallen voor AURORA na de uit nederlaag van vanmiddag tegen FOCUS ’07 uit Culemborg. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de degradatie naar de 5e Klasse niet meer te ontlopen.

AURORA dat jaren lang in de 4e of zelfs in de 3e klasse (zo) uitkwam zal volgend seizoen weer moeten gaan proberen om terug te kunnen keren naar de 4e klasse. De laatste twee wedstrijden kunnen daar geen verandering meer in brengen.

Vanmiddag gaf het team van trainer Conner van der Werf alles maar kwam het niet over FOCUS ’07 heen. Het was al binnen 1 minuut dat AURORA tegen een onnodige achterstand aan liep. Opnieuw achter de feiten aanlopen was voor AURORA een domper. Na een kwartier spelen leek AURORA de gelijkmaker te kunnen maken. Folkert de Jong ging goed door naar de achterlijn en zijn voorzet bereikte Tjerk Middelkoop die direct op het doel schoot. Een verdediger van FOCUS ’07 kon de bal nog net blokkeren en daarmee was het gevaar geweken. Er ontstond een incident nadat de spits van FOCUS ’07 doorging op keeper Jesse Nomden die daarbij geblesseerd raakte. De scheidsrechter trok geen kaart maar liet de spelers pauzeren voor een drinkpauze.
Kort daarna ging de verdediging van AURORA in de fout bij het afstoppen van de eerder genoemde spits waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. De strafschop werd onhoudbaar langs keeper Jesse Nomden geschoten. Jesse trad daarna tot drie maal toe vakkundig op met dito reddingen en behoede zijn team voor een grotere achterstand.

Na de rust kwamen er een paar wissels voor AURORA in het veld en dat zorgde voor meer dreiging en leverde direct een tegen doelpunt op. Vanuit een corner kopte Denzel van ’t Klooster de bal net weg voor de handen van de Culemborgse keeper. De bal kon daarna niet weggewerkt worden door de FOCUS verdediging en Milton van Dam profiteerde daarvan. De aansluitingstreffer gaf weer hoop voor AURORA. De thuisclub kreeg een grote kans om verder uit te lopen maar zag keeper Jesse Nomden met een prima redding deze kans ongedaan maken. AURORA bleef het proberen maar het werd helaas 3-1 na en fout in de verdediging van AURORA. Bij een duel om de bal in het strafschopgebied door Denzel van ‘t Klooster zag de scheidsrechter een overtreding van een verdediger en bestraft deze actie met een strafschop voor AURORA. Jordi de Vormer gaf de keeper geen kans om de strafschop te stoppen waardoor de 3-2 op het scorebord kwam te staan. Ondanks de aansluitingstreffer wist FOCUS ’07 de 4-2 uit een corner te produceren en leek de wedstrijd gespeeld te zijn. In een alles of niet spel probeerde AURORA van alles om de stand om te zetten naar een overwinnen. De 4-3 kwam er wel na opnieuw een benutte strafschop door Jordi Vormer maar in de blessuretijd bleef FOCUS ’07 overeind. Het eindsignaal van de scheidrechter betekende dan ook dat AURORA volgend seizoen zal gaan uitkomen in de 5e Klasse.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
1) 1-0
27) 2-0 (pen.)
49) 2-1 Milton van Dam
63) 3-1
69) 3-2 Jordi de Vormer (pen.)
74) 4-2
90) 4-3 Jordi de Vormer (pen.)

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel (75. Joris Pronk), Mike van Lunsen, Matthijs Koot (45. Ronald van der Tol), Folkert de Jong, Bobby van Dijk, Thijs Mulder (70. Stefan Rutgers), Roel Oudshoorn, Jordi de Vormer, Milton van Dam (90. Gilles Vernooij), Tjerk Middelkoop (45. Denzel van t Klooster).