Afdrukken

Verslag AURORA JO19-1 - HERCULES JO19-3

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 13 mei 2023 (Comp.) 

 Logo AURORA kleur 1 150x180 5 - 2 Logo Hercules 
AURORA JO19-1 vs HERCULES JO19-3
20e Boris en 44e Ilaj 1e helft
25e
Ruststand                                            2 - 1                                           
50e Ilaj, 60e Steijn en 62e Steven
2e helft
85e 
Eindstand 5 - 2   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 JO19 KAMPIOEN 2e KLASSE 2023!!!:

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, konden onze mannuh, vandaag in de thuiswedstrijd tegen Hercules bij winst kampioen worden, zodat de laatste uitwedstrijd een formaliteit zal worden. Helaas kon onze vaste Keeper Luuk er niet bij zijn, hij had een aanrijding gehad met zijn scooter en had dusdanig letsel aan zijn benen, dat dit seizoen helaas over is voor hem. Namens het team beterschap! Joris, was zijn goede vervanger!. Verder was iedereen aanwezig, zelfs de langdurig geblesseerden David en Lucas, wilden, zodra de stand het toeliet minuten maken in onze kampioenswedstrijd. Het was een prachtige dag om er een mooie pot van te gaan maken.

Om half tien exact, floot de scheids voor het begin. Beide teams probeerden gelijk snel tot scoren te komen. Waardoor er direct al op een hoog tempo het spel op een neer golfde. Steeds als wij in balbezit waren in de openingsfase waren we te slordig nog in ons positiespel, waardoor de gasten snel konden overnemen waardoor het voor ons opletten was in de omschakeling. Na een eerste goede actie van Ilaj, waarbij zijn schot, nu nog eenvoudig gestopt kon worden door de keeper van hercules, was het in de rebound wel bijna raak, maar ook bij ons stond Joris op de goede plek. Maar de intentie van beide teams was helder, onze mannuh wilde kampioen worden en zo snel mogelijk afrekenen met de tegenstander en Hercules, wilde onder geen beding meewerken aan ons Werkhovens feestje! We zouden diep moeten gaan om de titel veilig te stellen en dat is uiteindelijk maar goed ook. Je krijgt het niet voor niets. Ondertussen hadden we na een klein kwartier de tweede grote kans van Ilaj, die ook deze keer weer werd gestopt, maar de kansen volgende elkaar nu wel in rap tempo op. In de 20e minuut stoomde Martin weer eens op tot aan de achterlijn en zijn perfecte voorzet werd echt prachtig door Boris met een volley tegendraads binnengeschoten. En daar was de bevrijdende voorsprong en de grote vreugde van de mannen, maar er was nog een lange weg te gaan. Gelijk probeerden we door te drukken om het definitief af te maken, maar enkele minuten later, wist Hercules na een afgeslagen aanval van ons  er razendsnel uit te counteren en zo speelden ze hun linksbuiten vrij, die alleen op  Joris af kon gaan en eenvoudig de bal in de vrije hoek kon schuiven en zo stonden we binnen een half uur weer op gelijke hoogte. Wij wisten dat hercules geen eenvoudig klus zou zijn, vorige week wisten ze binnen 10 minuten van een 6-2 achterstand tot 6-5 terug te komen tegen Vriendenschaar, we waren dus gewaarschuwd. Met een gelijke stand gingen we het laatste kwartier van de eerste helft in. Door deze tegenvaller was bij ons het mooie er even af, het had er toch alle schijn van dat sommige spelers met kampioenskoorts of wat lood in de schoenen aan de wedstrijd waren begonnen. Het was dus zaak om ons snel te herpakken om er zodoende toch een mooi feest van te maken. Gelukkig zit het dit seizoen met de inzet wel goed, dus schakelden we een paar tandjes bij, waardoor we snel weer het overwicht kregen. Hercules moest nu achteruit en langzaam aan kregen we weer wat kansjes. Een corner vlak voor de rust leverde net niets op, de kopbal ging net naast, maar Martin zette zijn turbo maar weer eens voor de zoveelste keer aan. En zijn rush over de rechterflank tot aan de achterlijn, leverde weer een heerlijke voorzet op die nu door onze topscorer Ilaj werd binnen geknald en zo gingen we vlak voor de rust gelukkig toch nog met een voorsprong aan de thee!

De tweede helft werd dan ook weer goed opgepakt door onze mannuh en we gingen door met waar we gebleven waren. We zetten hoog druk op de helft van de tegenstander, waardoor er veel ruimte lag achter onze verdediging. Het hele seizoen kunnen we vertrouwen op het centrale duo achterin, met Chris en Leon, die vrijwel vanaf het begin zo gespeeld hebben en steeds minder weggeven. Met de lente van Chris worden veel aanvallen geneutraliseerd en met de rust die Leon in het spel legt, kunnen we dan snel weer overgaan tot de opbouw van achteruit. Mochten er toch tegenstanders doorheen glippen, dan kunnen Sverre of Martin met hun snelheid vaak erger voorkomen. Door het fel jagen op de bal direct na de rust, was het Chirs die Ilaj al vrij snel met een mooie dieptepass wist te bereiken en deze keer was het weer raak door Ilaj en stonden we vlak na rust op een marge van twee doelpunten. Nu gingen alle remmen los en weer binnen een paar minuten was het nu Tygo die zich mooi vrij speelde en zo Steijn in scoringspositie wist te brengen. De 4-1 was een feit en met nog een klein half uur te gaan, was de titel binnen handbereik. We bleven pressen en hercules wist het niet meer hoe ze het hadden in deze fase, en vlak na de vierde treffer was het nu Steven die vanaf een meter of 40 een voorzet wilde geven, of was het toch een doelpoging??  In ieder geval draaide zijn lange bal over de keeper heen, waardoor het plots 5-2 stond. Sommigen dachten aan een eigen doelpunt, vanaf de kant gezien was het een goal van Steven, hoe dan ook: hij zat!
Nu was het tijd om te gaan wisselen zodat iedereen minuten kon maken in deze kampioensploeg. Voorin kwamen Wouter en Lars erin, Lucas maakte zijn rentree op het middenveld en de laatste minuten waren er voor David, die na zijn veel te lange herstel van zijn hamstringblessure toch nog enkele minuten wilde mee spelen. Daardoor hadden we veel omzettingen. Omdat we nu eenmaal steeds met een vast team aan de wedstrijd waren gestart, met ons ideale middenveld met Boris, Tijn en Steven, die steeds beter gingen spelen en waardoor ook het positiespel steeds beter werd. Voorin hadden we de luxe, dat we uit 5 aanvallers konden kiezen, en zelfs 6 als David er niet zo lang uit gelegen had, maar met Ilaj, Steijn, en Lars en Tygo die vaak starten hadden we dit seizoen veel spelers die het verschil konden maken, Wouter was de vaste stand in die, ook beter werd naar gelang het seizoen vorderde. Achterin hadden we de luxe van 3 linkspoten, Sverre, rens en Matty, die elkaar steeds afwisselden op de linksbackpositie.  Tygo was als vaste rechtsbuiten ook erg multifunctioneel, want hij heeft denk ik de meeste posities in het team ingevuld, bij afwezigheid of blessures van anderen. Zo heeft hij op beide backposities gespeeld en ook op het middenveld kwam hij regelmatig in actie. Uiteindelijk was het beste er wel vanaf na al die wissels, en wist Hercules toch nog een keer te scoren vlak voor tijd. Zo floot de scheids, met het bijtrekken van 1 minuut blessure tijd, af voor het eindsignaal en zo werden onze mannuh na deze sportieve en enerverende kampioenswedstrijd de meer dan terechte kampioen, waar toch tegenstanders van formaat in zaten zoals, Dovo, en Roda. Nu nog 1 competitiewedstrijd uit bij Y.F.C. voor de statistieken en met Hemelvaart naar Renesse in zeeland voor nog een wedstrijd en seizoensafsluiting. Na de wedstrijd barste het feest los en doken de mannen in een jacuzzi en nuttigde daarna een heerlijke BBQ.
Mannuh, gefeliciteerd met het kampioenschap, grote klasse!!

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Opstelling: Luuk, Martin, Leon, Chris, Matty (46e Sverre) Boris, (60e Lucas) Tijn,( 65e Rens) Steven, Tygo ( 65e Lars), Steijn (65e Wouter) en Ilaj ( 83e David). 

Hercules 1 800

Hercules 2 800