Afdrukken

Verslag AURORA 1 - FZO 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

AURFZOAURORA 1 – FZO 1 3-2
Zaterdag 20 mei 2023

In de laatste thuis wedstrijd van dit seizoen wilde AURORA een goed resultaat behalen tegen FZO uit Zeist. Na de verloren wedstrijd van vorige week is degradatie naar de 5e Klasse realiteit geworden, en dat doet pijn voor het team en de staf maar ook voor de club AURORA.

Maar na een mindere eerste helft liet AURORA zien het hoger geklasseerde FZO in de tweede helft prima wist te bestrijden en zelfs winnend af te sluiten.

De eerste fase van de van de eerste helft gebeurde er niet veel, het was aftasten en af en toe een spelde prikje uitdelen door beide ploegen. Na 20 minuten spelen kreeg keeper Jesse Nomden het eerste gevaarlijke schot te verwerken en deed dat vakkundig. Het was wel een signaal dat FZO af gaf want enkele minuten later was het toch raak. Bij een aanval van FZO werd de bal in de verre hoek geschoten welke onhoudbaar was voor de AURORA keeper. AURORA had daarna de gelijkmaker moeten maken toen de FZO keeper de bal op de rug schoot van Jordi de Vormer waarna de bal voor de voeten viel van Ilaj Djukanovic die de bal voor het inschieten had maar dat niet deed. De gelijkmaker kwam er toch zij het wat gelukkig. Verdediger Denzel van t Klooster kwam met de bal aan de voet over de rechter zijde van het veld naar voren gerend en leverde een prima voorzet. Een FZO speler raakte de bal totaal verkeerd waardoor de bal in het Zeisterse doel verdween. Er leek gerust te gaan worden met deze gelijke stand maar niets was minder waar. Net voor rust kon FZO de 1-2 maken door een geheel vrijstaande speler die geen moeite had dit doelpunt de maken.

Trainer Conner van de Werf liet drie nieuwe spelers opdraven bij aanvang van de 2e helft. Spits Jordi de Vormer had de gelijkmaker kort na rust op zijn hoofd. Helaas kopte hij vanuit een kansrijke positie de bal net naast. Het spel ging op en neer want ook FZO kreeg een grote kans om verder uit te lopen maar ook hier had de spits zijn vizier niet op scherp staan. Een prachtige pass van Jordi de Vormer leidde de gelijkmaker in. De bal werd opgepikt door Ilaj Djukanovic die vervolgens de bal over de uitgelopen keeper in doel liet verdwijnen. Een heerlijke goal die dan ook uitbundig werd gevierd door AURORA. Kansen kwamen er daarna voor beide teams maar er vielen geen goals door goed keeperswerk van de keepers. Het spel werd enige tijd stilgelegd voor een blessure van een FZO speler. Hopelijk gaat het goed met deze speler, die kort daarvoor was ingevallen, die behoorlijk last had van zijn knie en niet verder kon spelen.
Gevaarlijk was het moment even later toen Ilaj Djukanovic een voorzet van Tjerk Middelkoop in de kruising kopte maar de keeper dat met een reflex kon verhinderen. AURORA bleef aandringen en dat werd beloond. Bij een aanval van AURORA legde Jordi de Vormer de bal af op de vrijstaande Ilaj Djukanovic die de bal daarna in het lege doel kon schieten. De 3-2 voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar al kreeg Milton van Dam nog zijn 2e gele kaart en moest AURORA met 10 spelers verder. In de blessuretijd (9 min.) gebeurde er niet veel meer en kon AURORA terug kijken op een prima 2e helft.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverkoop:
25) 0-1
38) 1-1 e.g.
45) 1-2
56) 2-2 Ilaj Djucanovic
84) 3-2 Ilaj Djukanovic

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Thijs Mulder, Mike van Lunsen, Denzel van ’t Klooster (45. Pepijn van der Poel), Matthijs Koot (45. Folkert de Jong), Bobby van Dijk, Roel Oudshoorn, Milton van Dam, Max de Jong (45. Tjerk Middelkoop), Jordi de Vormer, Ilaj Djukanovic.