Afdrukken

Verslag 't GOY 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

GOYAURVerslag ’t GOY 1 – AURORA 1 4-4
Zaterdag 27 mei 2023

De laatste wedstrijd van het seizoen ook voorlopig de laatste in de 4e Klasse. Dat laatste is niet leuk maar meer zat er niet in voor dit seizoen.

Lastig zou het worden met een aantal clubs uit de 3e Klasse dat AURORA aantrof bij aanvang van dit seizoen. Er werden soms verrassende overwinningen geboekt maar ook grote nederlagen geleden wat uiteindelijk resulteerde in een degradatie naar de 5e Klasse. Vooral de wedstrijden tegen de Krommerijnstreek verenigingen waren wedstrijden om niet te vergeten zo ook de wedstrijd van vandaag uit tegen ’t GOY.

Trainer Conner van der Werf wilde zijn team met opgeheven hoofd de 4e Klasse kon verlaten. Strijd moest er geleverd gaan worden om een goed resultaat te kunnen boeken. Voor de thuisclub is winst op AURORA een “must”om de nacompetitie te kunnen ontlopen.
In de openingsfase wist ’t GOY al snel op een 2-0 voorsprong (2x Erik van Bentum) te komen met twee prima doelpunten. AURORA werd overrompeld door deze twee vroege goals die ’t GOY rust zouden geven en voldoende zou moeten zijn richting behoud 4e Klasse. Het was echter Max de Jong van AURORA die de spanning weer terug wist te brengen met een laag ingeschoten bal waarop keeper Uytewaal kansloos was. ’t GOY deed er een schepje bovenop en dat resulteerde in een schot op de lat en een buitenspel doelpunt. De dreiging bleef van ’t GOY dat een strafschop toegewezen kreeg doordat keeper Tom Klever een aanvaller van ’t GOY onreglementair afstopte. Stijn Groen, clubtopscorer van ’t GOY, gaf keeper Tom Klever geen kans. De 3-1 voorsprong gaf de thuisclub weer lucht. Tien minuten later maakte AURORA de aansluitingstreffer. Uit een corner van Jordi de Vormer kopte Denzel van ’t Klooster de bal snoeihard tegen de touwen. Diezelfde Denzel ging even later bijna in de fout door met de bal aan de voet aan de wandel te gaan in het strafschopgebied. Een speler van ’t GOY nam de bal over en schoot daarna direct op het doel waar keeper Tom Klever met de voet redding kon brengen. Kort voor rust was het Ilaj Djukanovic met een aantal verdedigers om hem heen wist te scoren . Met een 3-3 tussenstand werd er gerust.

AURORA was direct gevaarlijk na rust waar een doorgekopte bal van Tjerk Middelkoop voor de voeten viel van Jordi de Vormer maar keeper Uytewaal wist nog net de voet tegen de bal te krijgen en voorkwam daarmee een achterstand van ’t GOY. Bij een van de volgende aanval van AURORA was het opnieuw Jordi de Vormer die richting het doel kon gaan. Met een lobje probeerde hij keeper Uytewaal te verschalken maar deze kon nog net met de vingertoppen de bal van richting veranderen. Protesten van AURORA zijde dar hij dit buiten zijn strafschopgebied deed werden weggewuifd door de scheidsrechter maar de wedstrijd foto’s laten zien dat AURORA gelijk had. In de tegenaanval kwamen er twee grote kansen voor ’t GOY maar deze werden onbenut gelaten. Nadat Tjerk Middelkoop een voorzet net niet kon controleren om vervolgens te kunnen scoren was het de thuisclub die op voorsprong kwam. Trainer Conner van der Werf voerde 3 wissels door waaronder Tijn van den Brom van de JO19-1 die daarmee zijn debuut maakte in het 1e Elftal. De scheidsrechter zag een keeper Tom Klever daarna bij een actie in het strafschopgebied een overtreding maken en legde de bal voor de tweede keer deze middag op de stip. Protesteren hielp niet al had AURORA hier wel een punt. Tom Klever dook naar de bal die hij weg kon tikken waarna de aanvaller van ’t GOY over hem heen viel. Opnieuw was het Stijn Groenen die dit cadeautje zich niet liet afnemen en de 4-3 op het scorebord bracht. ’t GOY leek de wedstrijd uit te willen spelen met deze stand al probeerde AURORA het wel. In de laatste minuut van de officiële speeltijd lukte het AURORA dan toch de 4-4 te scoren. Een pracht van een doelpunt waar een ingooi van Tjerk Middelkoop het doorkoppen van Roel Oudshoorn en Mike van Lunsen aan vooraf ging, nam Steyn van Barneveld de bal uit de lucht ineens op zijn schoen. De bal verdween onhoudbaar voor keeper Uytewaal in het dak van het doel en kreeg AURORA het punt waar het toch wel recht op had. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Veel Werkhovense supporters waren meegekomen en konden op het terras napraten over de wedstrijd. Het werd nog een gezellige boel.

Het is nog niet helemaal duidelijk wie we het volgende seizoen terugzien in het 1e Elftal. Zeker is dat Jeffrey Renzenbrink (gaat in lager elftal voetballen) en Folkert de Jong (gaat stoppen) afscheid nemen van het 1e Elftal. We willen Jeffrey en Folkert bedanken voor hun inzet tijdens de vele seizoenen in het AURORA-shirt.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
2) 1-0 Erik van Bentum
4) 2-0 Erik van Bentum
8) 2-1 Max de Jong
20)3-1 Stijn Groenen (pen.)
31) 3-2 Denzel van ’t Klooster
44) 3-3 Ilaj Djukanovic
70) 4-3 Stijn Groenen (pen.)
90) 4-4 Steyn van Barneveld

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Thijs Mulder, Mike van Lunsen, Denzel van ’t Klooster (64. Pepijn van der Poel), Matthijs Koot (20. Folkert de Jong), Bobby van Dijk, Ilaj Djukanovic, Roel Oudshoorn, Jordi de Vormer (64. Tijn van den Brom), Steven Pronk (64. Steyn van Barneveld), Max de Jong (45. Tjerk Middelkoop).