Afdrukken

Verslag AURORA O23-1 - HOUTEN O23-2

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 2 september 2023 (Beker) 

 Logo AURORA kleur 1 150x180 0 - 3 Logo 
AURORA O23-1 vs HOUTEN O23-2
  1e helft
15e
Ruststand                                            0 - 1                                           
  2e helft
80e en 89e
Eindstand 0 - 3   


 

 

 

 

 

 

 

 

1E BEKERWEDSTRIJD AURORA O23 TEGEN HOUTEN:

Voor het eerst in de historie heeft nu ook SV Aurora een onder 23 team. Dit team wordt samengesteld met de meeste spelers van de JO19 van het afgelopen seizoen, aangevuld met spelers vanuit het tweede. De doelstelling is om op dezelfde wijze te spelen als het eerste, zodat spelers makkelijk ingepast kunnen worden bij het eerste als zij daar nodig zijn, of als zij de stap gaan maken naar ons vlaggenschip. Helaas zijn er na het zomerreces nog steeds langdurig geblesseerde spelers, zo is David nog steeds niet hersteld van zijn hamstringblessure, welke hij opliep in november vorig jaar en ook Lucas baan, tobt nog met zijn knie, ook al sinds eind vorig jaar. Gelukkig was Lucas van Helden weer fit genoeg om na lang blessure leed zijn debuut te maken in dit team. Verder deden de talenten Zico en Cas mee vanuit de JO17.

Coach Sam, had zijn mannen goed geïnstrueerd om de beoogde speelwijze uit te leggen. Zo willen ze gaan spelen achterin met een zonedekking en verder, het middenveld ook op lijn en met twee spitsen. Deze speelwijze vergt natuurlijk veel communicatie vanuit de achterste linie, en ook alertheid om op het juiste moment te stappen om de tegenstander buitenspel te zetten. Het was dan ook zoeken in de openingsfase om tot een goede opbouw te komen, het oogde dan ook wat rommelig in het begin. Voorin liep een nieuwe aanwinst, Mathew, die van Odijk komt, deze speler is behoorlijk snel met een prima techniek, maar heeft nog zichtbaar moeite om zuiver zijn medespelers in te spelen, maar dat gaat vanzelf wel goed komen. Houten speelde ook niet groots in die beginfase, maar daar zat wel meer lijn in het spel, daardoor konden ze al vrij snel op een 0-1 voorsprong komen. Fysiek waren ze feller waar met name Zico en Mathew last van hadden. Het 1-4-4-2- systeem was ook nog lastig om in praktijk uit te voeren, in combinatie met een andere speelwijze, lukte het Aurora maar niet om een goede aanval op te zetten. Het middenveld was niet in balans en als we er dan een keer uit wilden komen was de aansluiting er niet en waren de twee eenzame aanvallers niet of moeilijk te bereiken. De inzet was overigens in die eerste helft prima, daar lag het zeker niet aan, het ontbreken aan vastigheid was het grootste probleem. Met een 0-1 ruststand was er natuurlijk niets aan de hand en zouden er voldoende mogelijkheden zijn om het in de tweede helft recht te zetten.

De tweede helft, kwamen de nodige wissels in het veld. Lucas van Helden, maakte dan eindelijk zijn rentree en Cas van den Goede kwam erin. Bij Houten was de vaste keeper vervangen door een veldspeler en al snel was duidelijk dat deze invalkeeper, niet echt balvast was. Bij ons was dat ook doorgedrongen, dus was het de bedoeling om te proberen veel van afstand te schieten om zo de keeper te passeren. Het spelbeeld was vanaf het begin van de tweede helft compleet anders dan voor de rust. Aurora drong aan en zette Houten goed vast op de eigen helft. Het probleem zat hem nu ook weer voorin, waar de spelers niet werden bereikt, waardoor het veldoverwicht niet echt in kansen uitgedrukt werden.

Door de constante druk kreeg Aurora de nodige corners en Niels had bijna een corner er een in keer in kunnen draaien, maar deze ging net achter de tweede paal langs. Joris was een keer dichtbij de aansluitingstreffer en zo kregen wij diverse kansen die steeds net niet op het eind de juiste richting had. Duidelijk was wel dat de keeper vrijwel geen bal in een keer vast had en daar hadden we echt veel meer uit moeten halen. Meerdere keren had de keeper de bal niet klemvast en als we alerter gereageerd hadden bij de terugkaatsende bal, had er meer in gezeten. Houten zorgde er wel heel goed voor dat we geen schoten vanuit de tweede lijn op het doel konden afvuren en zo tikten de minuten weg in het nadeel van ons. Langzaamaan zag je de krachten er ook uit lopen en halverwege de tweede helft, moest Leon eraf, nadat hij ongelukkig terecht was gekomen, waarbij zijn knie vast stond of verdraaide. Hopelijk is hij weer snel terug. Zonder wissels moest Aurora met 10 man door de laatste fase. Door het wegvallen van Leon, moest de organisatie achterin weer veranderd worden. Met nog een dikke 10 minuten op de klok, kon Houten weer wat meer vat op het spel krijgen en een counter zorgde ervoor dat de buitenspelval niet werkte en een speler van Houten alleen op Tom kan afgaan en de 0-2 kon binnenschieten. Tot overmaat van ramp viel vlak voor tijd, door onoplettendheid ook de 0-3 nog in de touwen, wat iets teveel was voor Houten, zeker gelet op basis van het spel in de tweede helft van Aurora. Maar daar heb je weinig aan, de cijfers zijn hard en vertellen het verhaal erachter niet. Alsof dat nog niet genoeg was, viel Tollie nog uit en ook Lucas van Helden moest eraf met hamstring klachten, zodat de ziekenboeg na een wedstrijd alweer aardig vol dreigt te raken. De derde helft liep overigens vlekkeloos, zie foto’s.

Opstelling: Tom, Niels, Leon,( 60e (Zico) Thomas, Sverre, Tygo, Joris, Tol,Tijn (45e Lucas), Mathew en Zico ( 45e Cas)

HOUTEN O23 2 1

HOUTEN O23 2 2

HOUTEN O23 2

HOUTEN O23 2 3

HOUTEN O23 2 4

HOUTEN O23 2 5