Afdrukken

Verslag VVZ'49 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

VVZAURVerslag VVZ’49 1 – AURORA 1 0-0
Zaterdag 11 november ‘23

Een moeilijk wedstrijd stond voor AURORA vanmiddag op het programma. VVZ’49 uit Soest had wat goed te maken na het verlies van vorige week uit bij Schalkwijk. Voor AURORA is het deze competitie niet makkelijk om wedstrijdpunten te pakken maar de hoop van de ploeg is dat dit toch eens moet gaat gebeuren.

Op papier is VVZ’49 de betere ploeg en staat het op de 4e plek van de ranglijst. AURORA daarentegen staat op de laatste plaats en zou de rode lantaarn graag over doen aan een andere club. Of dat vandaag zou gaan lukken is gezien de tegenstander een zware klus.

Trainer Conner van der Werf was weer aanwezig en had zijn selectie aangevuld met twee 15 jarige jeugdspelers en had het strijdplan verder met het team doorgesproken. De eerste kans was voor de thuisploeg maar keeper Jesse Nomden wist te voorkomen dat bal vanuit een corner in het doel zou belanden. Hij hield aan deze redding wel een blessure over en moest zich laten vervangen door Pieter Dorrestein die daarna een voortreffelijke wedstrijd speelde. VVZ’49 bleef aanvallen maar speelde erg slordig waardoor de verdediging van AURORA makkelijk kon verdedigen. AURORA gaf goed tegenstand en kreeg zelfs ook kansen. Ilaj Djukanovic zag zijn inzet gestopt worden en kort daarna score hij maar de scheidsrechter had al gefloten voor een overtreding van Tjerk Middelkoop. Na een half uur spelen was het weer Ilaj Djukanovic die plotseling voor de keeper kwam maar de bal over de verdediging van VVZ’49 gleed door op het natte kunstgras waardoor de keeper de bal kon pakken.
Uit een vrijetrap van de thuisploeg zou VVZ’49 aan de leiding hebben kunnen komen ware het niet dat de bal rakelings naast de paal werd gekopt. Opluchting voor AURORA dat kort voor rust de 0-1 had moeten maken. Vrij voor een bijna leeg doel verzuimde Ilaj Djukanovic dit te doen. Keeper Pieter Dorrestein voorkwam daarna met een perfecte redding (bal uit de kruising duiken) dat VVZ ’49 met een voorsprong de rust in zou gaan.

VVZ’49 wilde na rust zo snel mogelijk de nul van het scorebord krijgen. Een kans daarvoor kreeg het ook maar de spits van VVZ ‘9 schoot de bal uit een kansrijke positie over het doel van AURORA.
AURORA moest terug in de verdediging maar kreeg ook enkele mogelijkheden. Bij een aanval van AURORA werd Ilaj Djukanovic onderuit gelden in het strafschopgebied maar de scheidsrechter liet door spelen en vond dat de bal gespeeld werd. Na ruim een uur spelen kwam AURORA met 10 man te staan nadat Chris Vernooij een doorgebroken speler had vast gehouden. Het was daarna een richtingsverkeer richting het AURORA doel. Door de ruimte die VVZ ’49 ineens kreeg volgde de ene na de andere kans voor de thuisploeg. AURORA wist met kunst-en vliegwerk het doel schoon te houden. Soms leek het wel een flipperkast voor het doel van Pieter Dorrestein maar de bal ging er niet in hoe groot de kansen voor VVZ ’49 ook waren. In blessure tijd probeerde VVZ ’49 alsnog de winst te grijpen maar verder dan een schot op de paal kwam het niet.
Dit gelijkspel voelde voor de jongens van AURORA als een overwinning. Trainer Conner van der Werf was dan ook trots op zijn team die tot de laatste minuut gestreden hadden om dit resultaat te bewerkstelligen.

Scoreverloop:
geen.

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden (20. Pieter Dorrestein), Mike van Lunsen (60.Cas van de Goede), Luuk Kassing, Chris Vernooij, Lucas van Helden, Thijs Mulder, Boris van Echtelt, Roel Oudshoorn, Tjerk Middelkoop, Milton van Dam (90. Tijn van der Brom), Ilaj Djukanovic.

Doordat SD kaartje het begeven heeft is het niet mogelijk geweest de wedstrijdfoto's veilig te stellen.