Afdrukken

Verslag FC Driebergen 2 - Aurora 2

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 18 november 2023 (Comp.)

 Logo FCDr 1 - 2 Logo AURORA kleur 1 150x180 
FC DRIEBERGEN 2 vs AURORA 2
 18e
1e helft
 10e Frank, 20e Sander
Ruststand                                            1 - 2                                           
 
2e helft
 
Eindstand 1 - 2   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AURORA 2 WINT ZESPUNTEN WEDSTRIJD  BIJ BUREN UIT DRIEBERGEN!!:

Vandaag stond in de stromende regen de belangrijke uitwedstrijd bij FC Driebergen op het programma. Voorafgaand bij deze wedstrijd had Aurora 4 punten en Driebergen 3. Bij winst zouden we dus afstand kunnen nemen van de onderste regionen, het was dus een ware 6-punten derby.
Met 5 wissels op de bank, had coach Ton, dus voldoende keuzes om indien noodzakelijk in te kunnen grijpen, of bij blessures voldoende mogelijkheden had om te wisselen.
Vanaf het begin was het een open en felle strijd, waarbij het spel op een neer golfde wat enkele kansjes opleverde voor ons. In de 10e minuut was het dan ook raak en wist Frank fraai te scoren na een snelle uitgespeelde kans van Aurora. Driebergen probeerde na deze treffer wat meer uit hun schulp te kruipen, maar echt gevaarlijk werden ze niet, omdat de organisatie bij Aurora goed stond. De gastheren moesten het dus vooral hebben van veel strijd en hopen op een slippertje bij ons, om tot een scoringskans te komen. Het was na een dik kwartier spelen dat Driebergen een gemakkelijk gegeven vrije trap kregen, een meter of 5 buiten het zestien meter gebied. Een lichte schouderduw werd door de scheids als overtreding beoordeeld. Dit kadootje werd overigens voortreffelijk in de winkelhaak geschoten, onhoudbaar voor Aron en zo stond het, tegen de verhouding in, weer gelijk.Aurora liet zich niet van de wijs brengen en probeerde Driebergen weer onder druk te zetten. Niet veel later werd Sander in stelling gebracht en hij schoot ons weer op voorsprong. De rest van de eerste helft waren er nog wat kansjes voor ons en Driebergen is buiten de vrije trap niet echt gevaarlijk geweest. Vlak voor rust was er nog een opstootje tussen Sander en een speler van Driebergen, waarbij Sander gelukkig kon blijven staan. Want als je met 10 spelers nog een hele helft zou moeten spelen, zou dat zomaar verkeerd kunnen uitpakken.

De tweede helft maakten Chris, Leon, Stijn, Tygo en Frank plaats voor de invallers: Niels,Thomas, Maks, Mathew en Mathijs.  Het regende nog steeds onophoudelijk door en dat kwam het spel bij ons niet ten goede. Het was nu direct vanaf het begin Driebergen wat ons behoorlijk terug drong op onze eigen helft. Driebergen hield ons constant onder druk en de rollen waren behoorlijk omgekeerd. Het was nu een zaak om met alles wat we in ons hadden de voorsprong te behouden en met counters te proberen alsnog de verlossende derde treffer te scoren. Met veel strijd hielden we Driebergen ver genoeg van ons doel vandaan want grote scoringskansen kregen ze niet. Wel schoten ze een paar keer op doel die dan door Aron goed gepakt werden of net voorlangs of over gingen. Mathew werd na een klein kwartier diep gestuurd en helaas kwam hij net wat te kort om de bal voor te geven op de inkomende Sander, om ons op een veilige voorsprong te schieten. Het spel werd gaandeweg de tweede helft wat harder en met de nodige overtredingen moesten we Driebergen eronder zien te houden. Daarbij moet gezegd worden dat we de vrije trappen wel heel makkelijk tegen kregen, in tegenstelling tot wat Driebergen bij ons allemaal vrijwel onbestraft kon blijven doen. Halverwege de tweede helft kregen we dan ook een dubieuze penalty tegen, die eenvoudig gestopt werd door Aron, zodat we de minimale voorsprong nog steeds in stand wisten te houden. In de laatste fase van de tweede helft werden de ruimtes aan beide kanten groter. Driebergen had al veel energie in alle aanvallen gestoken waardoor ze nu de ruimtes weg gaven. Aurora wist dan ook nog in de eindfase een paar keer gevaarlijk te worden, maar miste vandaag de precisie om nog een keer de beslissende binnen te schieten. Daardoor bleef het tot de allerlaatste seconde spannend, maar gelukkig maakte de scheids precies na 90 minuten spelen een einde aan dit waterballet en zo wist Aurora de drie punten uit het vuur bij Driebergen te slepen en vergrootte daarmee het gat met 4 punten ten opzichte van FC Driebergen.

Opstelling: Aron, Leon, Chris, Luuk, Folkert, Frank, Tol, Chris R., Tygo, Sandertje, Steijn: Wissels: Niels, Thomas,Maks, Mathew en Mathijs.