Afdrukken

Nieuwjaarstoespraak 2024

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

1 Wijbe 400Namens het voetbalbestuur, (Ton, Tom, Brian/Egbert)
Heet ik iedereen welkom op deze tweede zondag van het jaar.
Er is vast iemand die even getwijfeld heeft om te komen en er zullen ook Auroreanen zijn die thuis zijn gebleven en dus eea missen (gezelligheid – wensen en voornemens – Auroreaan van het jaar – mededelingen over de tweede seizoenshelft - ). Er was in 2023 weer lief en leed, zoals dat ook in het nieuwe jaar zal zijn (geboortes en overlijden, ontslag en nieuwe baan, oorlog en vrede, voorspoed en tegenslag)

Hoe bevalt jullie het nieuwe jaar tot op heden?
Heb je kunnen werken aan je goede voornemens? Ik niet….Ik vind goede voornemens iets passiefs hebben. Ik neem me iets voor maar het is nog maar de vraag of ik het kan halen. Er zijn altijd excuses of omstandigheden waardoor een voornemen niet slaagt. Zo van …..

 • Vaker werken aan mijn fysiek (ja maar ik ben zo druk met werk en studie)
 • Stoppen met roken (ja maar het is zo lekker)
 • Geen alcohol meer (ja maar de inkomsten van de club en de gezelligheid dan)
 • Afspraken beter nakomen (ja maar ik dacht dat iemand het wel zou doen).
 • De “WIJ zijn Aurora-spreidingswet” opvolgen (betere verdeling van taken), ja maar ik denk steeds, iemand doet het toch wel.
 • Een all season terrasoverkapping bouwen (ja maar dat kost geld dat ook ergens anders aan besteed kan worden)
 • Ons sportpark op zaterdag rookvrij (ja maar waar staat dat? Waar moeten we dan roken?)

Voornemens zijn gedoemd te mislukken, waarom zou je dan die moeite doen? Een goed voornemen is wat mij betreft al een vervuild begrip voordat het is ingevuld. In ‘voornemen’ zit geen actie, het is hooguit de intentie die je hoort. Een soort goedbedoeld proberen. Om achteraf vast te stellen dat de bedoeling goed was, maar dat er niks van terechtgekomen is.

Wij als bestuur hebben daarom geen voornemens maar plannen van aanpak met eventueel een meerjarenperspectief zonder het werkwoord “voornemen”. We spreken over ‘haalbare doelen en realisatie ervan’

 • Dus zijn we niet voornemens om de relatie met de afdeling tennis te verbeteren, maar doen we daar ook ons best voor door vaker bijeen te komen en de gezamenlijke taken/verantwoordelijkheden te verdelen (met of zonder Algemeen Bestuur). Donderdag de 18e januari gaan we om de tafel zitten; eerst woorden en dan daden
 • Dus zijn we niet voornemens om de relatie met het sporthuis te verbeteren, maar maken we haalbare actieplannen om de kleedkamers te renoveren, de velden beter te onderhouden, maandelijks overleg te voeren.
 • Dus zijn we niet voornemens om het contract met onze hoofdtrainer Conner te verlengen, maar doen we dat met overtuiging voor twee jaar om hem en de selectie de kans te geven steeds beter te worden. Omdat bouwen en daarna wellicht oogsten een kwestie is tijd, langere termijn en vertrouwen geven is willen we als bestuur dit ook graag ondersteunen. Als teken van ons vertrouwen in zijn capaciteiten en zijn resultaten tot nu toe zijn dan ook blij om het contract met Conner niet met een jaar, maar met 2 jaar te verlengen en hem tot aan het einde van het seizoen 2025-2026 vast te leggen als hoofd trainer. Daarnaast willen we ook komende jaren investeren in eigen trainers en zoveel mogelijk ambities van mensen binnen de vereniging ondersteunen. Het is dan ook mooi om te melden dat ook Sam Hoogendoorn langer verbonden blijft aan de selectie en Conner zal blijven ondersteunen bij de trainingen
 • We TEKENEN HET CONTRACT
 • Dus ben ik niet vóórnemens om af te treden als voorzitter, maar doe ik dat ook bij de eerstvolgende ALV, wel of geen opvolger.

Dan kom ik ook meteen op De Auroreaan van het jaar. Iemand van de club die een jaar lang deze belangrijke titel mag dragen omdat hij zich extra inzet voor de SV Aurora en het ‘Wij zijn Aurora’ ook in daden heeft omgezet.

UITREIKING “AUROREAAN VAN HET JAAR 2023”

Wegens zijn vele extra verdiensten voor sv Aurora,Logo AURORA kleur 1 150x180
hebben wij vol overtuiging en met algemene instemming gekozen tot
Auroreaan van het jaar 2023, ~Koen Mulder.
Wij waarderen deze Auroreaan enorm, omdat hij heeft laten zien dat sv Aurora groeit en bloeit door de bijdrage van iemand die zich altijd inzet voor onze vereniging. Woorden en vooral daden. Niet lullen maat poetsen. Grensrechter, scheidsrechter, leider J015, lid sponsorcommissie, kledingcommissie, hoofdsponsor

Met recht is Koen een jaar lang de trotse “Auroreaan” van 2023 

Ik wens jullie allemaal alle goeds in 2024,
privé, gezondheid en geluk, voldoening op het werk en studie, zonder voornemens maar met haalbare actieve doelen. Geen woorden maar vooral daden. 

Wijbe Douma, voorzitter