Afdrukken

Verslag AURORA 1 - FAJA LOBI KDS 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

AURFAJVerslag AURORA 1 – FAJA LOBI KDS 1 1-0
Zaterdag 10 februari 2024

AURORA kende voor deze wedstrijd grote personele problemen. Door verschillende redenen waren een aantal spelers niet beschikbaar voor dit inhaalduel. De selectie werd aangevuld met twee spelers van de JO17, twee spelers van 2e za en 2e zo en een van het 3e zo.

Trainer Conner van der Werf was ook afwezig waardoor assistent trainer Sam Hogendoorn en elftalleider Piet Dorrestein de eindverantwoordelijke waren. Een lastige klus omdat pas kort voor aanvang de selectie aangevuld kon worden . Geen allerbeste voorbereiding voor deze wedstrijd waar wat op het spel stond. Faja Lobi KDS en AURORA bezetten samen de 11e plaats op de ranglijst met 11 wedstrijdpunten en bij winst kon een van de teams stijgen op de ranglijst.
Het werd een leuke wedstrijd waarin volop spanning stond en AURORA knap overeind bleef tegen de Utrechtse ploeg.

Nadat FAJA LOBI KDS al snel gevaarlijk voor het doel van AURORA was gekomen kreeg Steyn van Barneveld en vervolgens Bas van den Hoeven kans om AURORA snel op voorsprong te brengen. Steyn schoot de bal op de vuisten van de keeper waarna de rebound ingeschoten kon worden door Bas die de bal tegen de keeper aanschoot . De daarop volgende corner leverde niets op. Kort daarna kreeg debutant Matthew Sunder Singh een prima mogelijkheid maar ook hier had de Utrechtse keeper een antwoord op. Keeper Jesse Nomden moest ook keeperswerk verrichten en deed dat uitstekend. De 1-0 voorsprong was een mooie opsteker voor AURORA. De Utrechtse keeper trapte een bal weg die precies voor de voeten van Bas van den Hoeven viel die daarna van zo’n 25-30 meter afstand direct op het lege doel van FAJA LOBI KDS schoot. Een fraai doelpunt van “good old” Bas van den Hoeven. De Utrechtse ploeg probeerde weer op gelijke hoogte te komen maar met een mooie steekbal van Bas van den Hoeven was het Ilaj Djukanovic vrije doorgang kreeg naar het doel van de tegenstander. De aanname van de bal van Ilaj was niet goed waardoor de Utrechtse keeper redding kon brengen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg FAJA LOBI KDS kansen op de gelijkmaker maar gelukkig voor AURORA gebeurde dat niet en kon er gerust worden met een 1-0 voorsprong.

Bij aanvang van de tweede helft bracht Sam Hogendoorn twee oud eerste elftal spelers in het veld in de hoop de voorsprong te behouden of eventueel uit te kunnen breiden. Het was echter FAJA LOBI KDS dat de eerste kans kreeg maar verdediger Arnoud Pot kon net op tijd de bal wegtrappen. Daarna was het AURORA dat de voorsprong leek te kunnen vergroten. Ilaj Djukanovic was kort achter elkaar zeer gevaarlijk voor het Utrechste doel. Zijn eerste inzet kon verrassend door de keeper met de benen gestopt worden en de daarop volgende kans van hem ging rakelings voor het doel langs. Na een uur spelen kopte Roy Beemer uit een corner de bal naar de tweede paal waar de keeper niet meer bij kon komen maar een verdediger nog maar net de bal voor de doellijn kon wegtrappen. De Utrechtse ploeg kreeg daarna een vrijetrap te nemen net buiten het strafschopgebied. Het schot werd echter gestopt door Jesse Nomden. De wedstrijd bleef spannend omdat de 2-0 uitbleef en FAJA LOBI KDS knokte voor de gelijkmaker. Ilaj Djukanovic kreeg dé kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar hij zag zijn schot op het laatste moment door een verdediger van richting veranderen waardoor een doelpunt uitbleef. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg AURORA door het uitblijven van de 2-0 bijna de deksel op haar neus toen de spits van FAJA LOBI KDS een 100% kans miste. AURORA kroop door het oog van de naald en haalde opgelucht adem. De laatste kans was voor Roel Oudshoorn die een corner vallend op het doel kopte. De bal verdween centimeters naast de paal. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een knappe overwinning van een gehavend AURORA.

Wedstrijdfoto’s klik hier.

Scoreverloop:
25) 1-0 Bas van den Hoeven

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel, Luuk Kassing, Leon Hordijk (45. Roy Beemer), Arnoud Pot, Roel Oudshoorn, Boris van Echtelt, Matthew Sunder Singh (Lucas van Leeuwen), Ilaj Djukanovic, Bas van den Hoeven, Steyn van Barneveld.