Verslag VOP 1 - AURORA 1

VOPAURVerslag VOP 1 – AURORA 1 2-2
Zaterdag 24 februari 2024

Vanmiddag trad AURORA aan tegen subtopper VOP uit Amersfoort. VOP zou bij een goed resultaat blijven meedoen in de strijd om de 2e periodetitel . AURORA wilde na de laatste twee gewonnen wedstrijden een goed vervolg geven door ook hier met 1 of 3 wedstrijdpunten te vertrekken.

AURORA knokte zich naar een verdient gelijkspel en nam het daarmee één wedstrijdpunt mee naar Werkhoven.

Het begon goed voor AURORA dat de thuisploeg verraste met een doelpunt al in de 2e minuut van de wedstrijd door Max de Jong. Een lekker begin maar dat betekende ook dat VOP voldoende tijd had om wat aan deze score te gaan doen. En dat deed VOP dan ook. Na eerst nog een vrijetrap in de handen van keeper Jesse Nomden geschoten te hebben was het bij een volgende aanval raak. Een voorzet vanaf de rechterzijde werd door een vrijstaande speler van VOP in het doel getikt. De stand was weer gelijk en VOP probeerde door te drukken. Geholpen door de verdediging van AURORA ( die de bal zomaar inleverde) moest keeper Jesse Nomden zijn keepers talent aanspreken en deed dat voortreffelijk. VOP bleef het proberen maar moest uitkijken voor een tegenaanval van AURORA. Frank van Rossum wist te ontsnappen aan zijn verdediger maar schoot de bal vervolgens over het doel. Tegen de rust was VOP dichtbij een treffer na een gevaarlijke aanval schoot de spits de bal echter over het doel van Jesse Nomden.

De eerste 15 tot 20 minuten van de tweede helft was VOP de bovenliggende partij. Een schot op de paal en enkele reddingen van keeper Jesse Nomden voorkwamen een voorsprong voor VOP. Na deze fase kwam AURORA meer naar voren. Max de Jong liet zijn verdediger staan en kon richting de keeper die zijn schot nog net met de vingers kon veranderen van richting anders had AURORA aan de leiding gekomen. De daarop volgende corner werd bijna verzilverd door Luuk Kassing die de bal snoeihard op het lichaam van de Amersfoortse keeper schoot. AURORA kreeg daarna toch een klap te verwerken nadat de scheidsrechter een penalty toekende aan VOP nadat hij een handsbal had geconstateerd in het strafschopgebied. Protesten van AURORA brachten geen verandering in zijn beslissing. VOP nam deze meevaller graag aan en bracht de score op 2-1. Keeper Jesse Nomden was kansloos op deze goed ingeschoten strafschop. Na lange afwezigheid mocht Martin de Lange (raakte in oktober geblesseerd) de laatste fase van de wedstrijd invallen voor de moe gestreden Max de Jong. Verdedigend bleef AURORA daarna knap overeind en wist zelfs met een paar tegen aanvallen gevaar te stichten voor het doel van VOP. Met veel lef trok AURORA ten aanval waar Steyn van Barneveld zijn eerste schot nog gestopt zag worden was zijn voorzet even daarna de inleiding voor de gelijkmaker. Steyn ontsnapte aan de buitenspelval en leverde een fraaie voorzet op de inkomende Luuk Kassing die de bal tegen de touwen schoot. Het was nog even billenknijpen maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. De beloning voor het vele werk van de AURORA spelers was het applaus van de aanwezige AURORA supporters.

Wedstrijdfoto’s klik hier.

Scoreverloop:
2) 0-1 Max de Jong
10) 1-1
80) 2-1 penalty
87) 2-2 Luuk Kassing

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel, Leon Hordijk), Luuk Kassing, Steven Pronk (62. Mike van Lunsen), Thijs Mulder, Max de Jong (80. Martin de Lange), Boris van Echtelt, Frank van Rossum (45. Steyn van Barneveld), Milton van Dam (90. Tjerk Middelkoop), Lukas van Helden.