Afdrukken

Verslag HDS 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

HDSAURVerslag HDS 1 – AURORA 1 1-1
Zaterdag 23 maart 2024

Wedstrijdpunten ophalen in Leersum tegen HDS is voor AURORA niet gemakkelijk als je de historie bekijkt. Ook nu, gezien de ranglijst, zal dat geen gemakkelijke klus worden voor AURORA.

Door het spel van vorige week had AURORA weer het vertrouwen terug gekregen na de mindere wedstrijd tegen SVF. De ploeg liet vorige week prima voetbal zien en met veel strijdlust. Dat moest vandaag ook gaan gebeuren. Op die manier moest ook HDS bestreden worden als het aan trainer Conner van der Werf lag.

HDS liet de bal in de beginfase veel rondgaan zonder echte kansen te creëren. AURORA liet de tegenstander tot het strafschopgebied hun gang gaan en keek de kat uit de boom. De eerste de beste aanval van AURORA was direct succesvol. Ilaj Djukanovic was zijn directe tegenstander te snel af en kon richting de HDS keeper. Met een diagonaal schot vanaf de linkerzijde verdween de bal in de verre hoek. Het had daarna bijna 0-2 kunnen zijn nadat Roel Oudshoorn met een hard schot de lat raakte en de bal over het doel verdween. Koen Huisman en Boris van Echtelt probeerde met hun acties gevaar te stichtte in het strafschopgebied maar doelpunten vielen er niet. Een grote kans voor de HDS spits was er maar keeper Jesse Nomden klaarde de klus. Tegen het einde van de eerste helft liet Jesse nog een paar keer goed keeperswerk zien en werd er gerust met een 0-1 voorsprong.

Tot ruim een uur spelen kon AURORA de tegenstander van het doel afhouden. Een eerste gevaarlijke voorzet van HDS kon nog gepakt worden door keeper Jesse Nomden. Kort daarna kon een aanvaller van HDS een diep gegeven bal controleren en vervolgens langs Jesse Nomden in het doel schieten. HDS begon daarna aan te dringen maar moest oppassen voor de tegenaanval van AURORA. Het bleef spannend want zowel HDS als AURORA kregen kansen om de wedstrijd te beslissen. Deze kansen kwamen kort voor het einde van de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor Jeffrey Renzenbrink die geheel vrij staand de bal hard op het doel van HDS schoot. De keeper van HDS kon de bal met een fraaie redding nog maar net tot corner verwerken. Direct daarna was het Jesse Nomden die een grote kans voor HDS onschadelijk wist te maken. In blessuretijd was het opnieuw Jeffrey Renzenbrink die nog een mogelijkheid kreeg maar zijn schot ging net naast het doel van HDS. Zo veranderde er niets meer aan de stand en moesten beide ploegen genoegen nemen met één wedstrijdpunt.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
15) 0-1 Ilaj Djukanovic
66) 1-1

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel, Leon Hordijk (89. Mike van Lunsen), Luuk Kassing, Lucas van Helden, Roel Oudshoorn, Boris van Echtelt, Thijs Mulder, Koen Huisman, Milton van Dam (76. Jeffrey Renzenbrink), Ilaj Djukanovic (70. Steyn van Barneveld).