Afdrukken

Verslag SCHALKWIJK 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

SCHAURVerslag SCHALKWIJK 1 – AURORA 1 5-2
Zaterdag 13 april 2024.

Na een mooie reeks van wedstrijden trad AURORA vanmiddag aan tegen SCHALKWIJK. Een echte Krommerijnstreek Derby die altijd anders verlopen dan dat je soms verwacht. Zo ook deze middag waar ook weer veel Werkhovense supporters op afgekomen waren.

Zij die niet op tijd waren gekomen hadden direct al twee doelpunten gemist. SCHALKWIJK verraste AURORA direct vanaf de aftrap met een doelpunt. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk. Pepijn van der Poel loste een schot/voorzet van zo’n 40 meter op het doel van SCHALKWIJK. Hij verraste daarmee vriend en vijand want zijn “zondagsschot” vloog, gedragen door de harde wind, in het doel. De wind speelde tijdens deze wedstrijd een grote rol. AURORA kreeg de eerste helft ruim de kans om de score te verhogen maar wist maar één doelpunt toe te voegen. Lucas van Helden en Steven Pronk kregen kansen maar scoren lukte niet. Nadat Milton van Dam in zijn eigen strafschopgebied de bal verloor aan de tegenstander werd een tegendoelpunt door Luuk Kassing op het laatste moment voorkomen. AURORA kreeg daarna een aantal corners te nemen waarvan er een door een eigen speler van Schalkwijk op de lat gekopt werd de daarop volgende scrimmage voor het doel van Schalkwijk leverde niets op. Even daarna zette Thijs Mulder veel druk op een verdediger die de bal aan hem verspeelde waardoor Thijs richting de keeper kon gaan. Een mooie balletje op Roel Oudshoorn was het vervolg en die hoefde alleen nog maar zijn schoen tegen de bal te zetten om deze in het netje te krijgen. Kort voor rust kreeg Schalkwijk twee prima kansen maar Mike van Lunsen en de paal voorkwamen een tegendoelpunt.

De tweede helft speelde Schalkwijk met de wind in de rug en dat deden dusdanig dat AURORA ver terug moest op eigen helft en er die helft bijna niet meer aan te pas kwam. Snel werd het 2-2 doordat een verdediger niet of nauwelijks tegenstand bood waarna er gescoord kon worden. Of het nou gemakzucht was of dat men dacht ook hier gemakkelijk een punt mee naar huis te nemen, AURORA was geen schim meer van zichzelf zoals zij in de eerste helft nog liet een zien. Schalkwijk had daar geen boodschap aan en creëerde vele kansen. Nadat eerst van uit een corner de 3-2was gevallen kon een volgend doelpunt niet uitblijven voor Schalkwijk. Met een aantal wissels probeerde AURORA grip op de wedstrijd terug te krijgen maar ook dat was te vergeefs. Niet adequaat ingrijpen van de verdediging van AURORA werd bestraft met een 4-2 . De 5-2 was ook geen verrassing meer want Schalkwijk was die tweede helft te sterk voor AURORA dat zwaar door de ondergrens zakte.

Wedstrijdfoto’s klik hier.

Scoreverloop:
20 1-0
3) 1-1 Pepijn van der Poel
27) 1-2 Roel Oudshoorn
50) 2-2
56) 3-2
76) 4-2
79) 5-2

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel (80. Luuk Pronk), Mike van Lunsen (77. Joris van Lunsen), Luuk Kassing (80. Ronald van der Tol), Lucas van Helden, Roel Oudshoorn, Boris van Echtelt, Thijs Mulder, Koen Huisman (60. Steyn van Barneveld), Milton van Dam, Steven Pronk (60. Folkert de Jong)..